Вы вошли как Гость! Войти

Главная » 2014 » Февраль » 26 » Нові обличчя у збірній України
Нові обличчя у збірній України
Источник: http://www.ffu.org.ua

Оголосивши перелік 26 гравців, викликах на навчально-тренувальний збір, наставник «синьо-жовтих» Михайло Фоменко, зокрема, означив продовження пошуку нових гравців для головної команди країни. 


Динамівці − у лідерах збірної

Повернення до лав збірної раніше травмованого півзахисника Дениса Гармаша (востаннє грав за Україну у червні минулого року, забивши один із чотирьох голів у виїзному матчі проти Чорногорії) та дебютне запрошення Євгена Макаренка, повернуло київському «Динамо» лідерство за числом гравців у складі головної команди країни. Незважаючи на відсутність у переліку голкіпера Максима Коваля, котрий втратив місце в основі свого клубу, кількість динамівців у збірній збільшилася до семи (на зборі перед іграми «плей-офф» до Кубка світу − 2014 було шість). Денис Бойко, котрий замінив у нинішньому складі Максима Коваля, дозволив «Дніпру» зберегти свою шістку: натомість відсутній травмований оборонець Віталій Мандзюк. А от «Шахтар» вже упродовж кількох зборів поспіль відряджає до «синьо-жовтих» лав незмінну п’ятірку на чолі із воротарем Андрієм Пятовим. 

Марко Девич та Едмар Галовський так само стабільно презентують у збірній харківський «Металіст». До числа клубів, які традиційно представлені одним гравцем («Металург» Донецьк, «Іллічівець» Маріуполь, «Ворскла» Полтава, «Зоря» Луганськ та «Зеніт» Санкт-Петербург) додався і представник чемпіонату Ізраїлю - «Маккабі» з Хайфи. Водночас наразі залишилися без свого репрезентанта львівські «Карпати», представлені на попередніх зборах Валерієм Федорчуком. 

Три дебютанти 

У списку запрошених − два абсолютних дебютанти: 22-річний київський динамівець Євген Макаренко та 25-річний оборонець ізраїльського «Маккабі» (Хайфа) Андрій Пілявський. Про «ізраїльтянина» Пілявського, котрий виступає у чемпіонаті Землі Обітованої з 2011-го року, ми розповідали учора.


Щодо Євгена Макаренка, то він, як і Андрій Пілявський, народився у Києві, однак у змаганнях рівня елітного дивізіону дебютував в іншій команді. Однак, на відміну від Андрія, Євген зробив це в Україні, у складі ужгородської «Говерли», за яку у сезону 2012/2013 років провів 25 матчів, забивши 1 м’яч. У цьому сезоні Макаренко зіграв за «Динамо» 12 матчів у рамках національних чемпіонату та кубку, а також 5 разів захищав кольори столичного клубу у матчах єврокубків. Раніше Євген Макаренко провів один товариський матч у складі молодіжної збірної України U-20 (у лютому 2012 року проти збірної Ізраїлю).

Варто відзначити й запрошення голкіпера Дениса Бойка, для якого виклик до національної команди «майже дебютний». Наприкінці травня 2010 року, Денис, разом з п’ятьма іншими гравцями молодіжної збірної, що перемогла на виїзді однолітків на Мальті, прибув у розташування головної команди напередодні товариського матчу проти Норвегії. Провівши тренування під керівництвом тодішнього головного тренера збірної Мирона Маркевича, Денис не потрапив у заявку на гру.


Досвід та фізика Тимощука

Поруч із новими обличчями залишається у складі національної команди найбільш досвідчений наш гравець − 34-річний капітан збірної Анатолій Тимощук. Фізичні якості рекордсмена «синьо-жовтих» дозволяють йому конкурувати за місце в основі зі значно молодшими партнерами. Кожен матч, проведений Тимощуком за збірну України, збільшить його нинішній вражаючий показник у 131 матч. Самовідданість капітана в поєднанні з дисциплінованим ставленням до себе є чудовим прикладом для молодших гравців, котрі прагнуть досягти стабільності в ігрових показниках та звернути на себе увагу тренерського штабу збірної. 


Медіа-заходи
У зв’язку із перенесенням матчу Україна - США на Кіпр, інформація щодо медіа-подій, які відбудуться під час збору національної команди України, з’явиться найближчими днями.

Склад збірної України

Воротарі: Андрій Пятов ("Шахтар" Донецьк), Рустам Худжамов ("Іллічівець" Маріуполь), Денис Бойко ("Дніпро" Дніпропетровськ)

Захисники: В’ячеслав Шевчук, Олександр Кучер, Ярослав Ракицький (усі − "Шахтар"), Євген Хачеріді, Євген Макаренко (обидва - "Динамо" Київ), Артем Федецький ("Дніпро"), Андрій Пилявський ("Маккабі" Хайфа, Ізраїль)

Півзахисники: Олег Гусєв, Андрій Ярмоленко, Роман Безус, Денис Гармаш, Сергій Сидорчук (усі − "Динамо"), Євген Коноплянка, Руслан Ротань (обидва − "Дніпро"), Микола Морозюк ("Металург" Донецьк), Тарас Степаненко ("Шахтар"), Едмар Галовський ("Металіст" Харків), Денис Дедечко ("Ворскла" Полтава), Анатолій Тимощук ("Зеніт" Санкт-Петербург, Росія), Дмитро Хомченовський ("Зоря" Луганськ)

Нападники: Євген Селезньов, Роман Зозуля (обидва - "Дніпро"), Марко Девич ("Металіст").


Трансляція матчу Україна − США 5 березня відбудеться на телеканалі "Інтер".


По матерiалам ФФУ


Дата добавления 26/Фев/2014

Регистрация на сайте займет всего несколько секунд.
Подтверждение электронной почты не требуется.
Спасибо!
[ Войти | Регистрация]
сборная Украины динамо Шахтер Металлист динамо киев Андрей Шевченко Днепр Ворскла Артем Милевский Кривбасс Андрей Воронин
Опрос
Кто Вы по отношению к футболу?
КАРТА САЙТА
  • Архив новостей
  • Архив статей
  • Мультимедиа
  • Календарь Премьер-лиги Украины
  • Поиск по сайту
  • Форум
  • Контакты
  • Гостевая
  • Обратная связь

  • Copyright footballpersons.at.ua © 2007-2015
    Использование информации в любой форме допускается только со ссылкой на www.footballpersons.at.ua
    По вопросам размещения рекламы и другим предложениям Вы можете связаться с нами посредством Обратной связи

    Украина онлайн Rambler's Top100 Футбол на Soccer.ru: Новости футбола России и Европы онлайн, Евро кубки и чемпионаты Live